KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia dodatkowe

Warsztaty muzyczno-ruchowe ,,Małe kreacje" (1x  w tygodniu)

Zajęcia muzyczno-ruchowe dla dzieci mają na celu rozbudzenie wrażliwości muzycznej i estetycznej dzieci, zamiłowania do śpiewu, muzyki, tańca, zaspokajanie potrzeby ruchu, rozwijanie umiejętności gry na instrumentach perkusyjnych poprzez: rozwijanie słuchu muzycznego, kształcenie poczucia rytmu, śpiewanie piosenek, estetyczne poruszanie się, wspólne muzykowanie, grę na instrumentach.

Opieka logopedyczna na terenie przedszkola (2 x w tygodniu)

Dzieci u których stwierdzono poważniejsze dysfunkcje narządu mowy mają możliwość skorzystania z nieodpłatnej terapii logopedycznej - jeśli rodzice wyrażą na to zgodę.Zajęcia logopedyczne prowadzone są w małych grupach z dziećmi.

Dysponujemy również ogródkiem dydaktycznym "Cztery pory roku", który jest miejscem pierwszych doświadczeń ogrodniczych dzieci.