KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Opłaty

Odpłatność za przedszkole
Według Uchwały Nr V/163/19 Rady Miejskiej z dnia 06 lutego 2019r.

Opłata za świadczenia wykraczające poza godziny realizacji bezpłatnego nauczania, wychowania i opieki, wynosi:
1, 00 zł za godzinę za pierwsze dziecko - 1,00 zł/godzinę.
za drugie dziecko - 1,00 zł/godzinę.
za trzecie dziecko - bez odpłatności

Stawka żywieniowa -6.50zł za 3 posiłki x ilość dni roboczych

Obiad - 3,25zł

Dwa posiłki - śniadanie, obiad lub podwieczorek, obiad - 5,20zł

Wyżej wymienione kwoty pobierane są z dołu.Opłaty należy uiszczać do 10-go każdego miesiąca.

Z powyższej opłaty zwolnieni są użytkownicy Łódzkiej Karty Dużej Rodziny, dzieci z rodzinnych domów dziecka oraz rodzin zastępczych.

Informujemy także o możliwości ubiegania się w rejonowych Ośrodkach MOPS o dofinansowanie lub całościowe zwolnienie z  opłat za obiady i pobyt dziecka w przedszkolu. Opłaty będą uzależnione od wykazanych zarobków. 

Godziny BEZPŁATNE obejmują czas między godziną 8.00-13.00. 

godziny PŁATNE obejmują czas miedzy godziną:
6.00 - 8.00
13.00 - 17.00.

OPŁATY ZA PRZEDSZKOLE WNOSIMY W DWÓCH ODDZIELNYCH WPŁATACH ZA POBYT I WYŻYWIENIE

Nr konta
04156000132030631090000005

Na terenie przedszkola funkcjonuje Rada Rodziców, która czynnie wspiera i współpracuje ze wszystkimi pracownikami przedszkola, dbając o dobro dzieci, ich opiekę i wychowanie. Decyduje ona o przeznaczeniu środków finansowych wpłacanych przez rodziców na organizację przedstawień teatralnych, koncertów muzycznych, występów iluzjonisty, artystów baletowych , prezenty świąteczne, nagrody za udział w konkursach oraz pamiątki dla tych dzieci , które odchodzą do szkoły.

Proponowana dobrowolna składka na Komitet Rodzicielski w roku szkolnym 2020/2021 wynosi 20 zł

Nr konta Rady Rodziców 31124030731111001004300745

W tytule przelewu prosimy podać imię i nazwisko dziecka oraz okres za jaki jest wpłata.

BEZPIECZEŃSTWO W PRZEDSZKOLU

W celu zapewnienia bezpieczeństwa dzieci oraz właściwej organizacji pracy przypominamy, że przedszkole jest:
-zamykane o godz. 8:15-do tej godziny zapewniamy dyżur pracownika w szatni;
-otwarte od 12:45 do 13:00 (dla rodziców, którzy odbierają dziecko do 13:00)-w tym czasie zapewniamy dyżur pracownika w szatni.
-otwierane o godz. 14:45- od tej godziny zapewniamy dyżur pracownika w szatni.

Odbiór dziecka poza godzinami wskazanymi wyżej prosimy zgłaszać- w danym dniu rano-osobie dyżurującej w szatni.