KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zalety pracy z tablicą interaktywną

W naszym przedszkolu proponujemy dzieciom ciekawe zajęcia z wykorzystaniem tablicy interaktywnej. Tablica interaktywna wykorzystywana jest podczas zajęć dydaktycznych, które odbywają się w naszym przedszkolu planowo i zgodnie z rocznym i miesięcznymi planami pracy. Współcześnie trudno wyobrazić sobie życie bez korzystania z technologii informacyjnej, a  zapoznanie dzieci z korzystania z nich już na poziomie przedszkolnym jest nie tylko atrakcją, ale koniecznością. Jest to pomoc dydaktyczna, która wspomaga pracę nauczyciela i jest nieoceniona w pracy z dzieckiem. Ukierunkowuje dziecko  na celowe i efektowne wykorzystywanie zdobyczy współczesnych osiągnięć technologicznych zgodnie z podstawowym kierunkiem realizacji polityki oświatowej państwa w roku szkolnym 2020/2021: Wykorzystywanie w procesach edukacyjnych narzędzi i zasobów cyfrowych oraz metod kształcenia na odległość. Bezpieczne i efektywne korzystanie z technologii cyfrowych.

 Tablica interaktywna pozwala dzieciom 

  • poznać, to czego nie mogą zobaczyć w rzeczywistości,
  • służy do rozwiązywania zagadek, układania puzzli
  • malowania obrazów
  • służy do poznawania przyrody, zwierząt, ćwiczy pamięć, słuch

To tylko niektóre możliwości jakie wykorzystujemy w naszej placówce.

Wykwalifikowana kadra pedagogiczna w naszym przedszkolu, która wdraża programy edukacyjne z wykorzystaniem tablicy interaktywnej we właściwy sposób dokonuje doboru treści nauczania i wychowania.